Wat is het verschil tussen de Microsoft 365 licenties? Print

  • 0

Hieronder een korte uiteenzetting van de meest voorkomende verschillende Microsoft 365 licentietypen (in prijs oplopend, elk pakket bevat minimaal de inhoud van het pakket er boven):

Exchange Online Plan 1

Een pakket waarbij online mail (via webmail) kan worden benaderd. 50GB opslag per mailaccount. Daarnaast zijn agenda, contactpersonen en taken te synchroniseren tussen apparaten en is het mogelijk om agenda's met collega's te delen. Dit account kan worden toegevoegd aan een bestaande Outlook-installatie maar geeft geen recht op het installeren van Outlook op een computer. Geen Word, Excel e.d. inbegrepen.

Microsoft 365 Business Basic

Een pakket waarbij Exchange Online plan 1 is inbegrepen. Daarnaast krijg je toegang tot OneDrive (1TB opslag inbegrepen), SharePoint (1TB inbegrepen) en Microsoft Teams.

Microsoft 365 Business Standard

Een pakket waarbij Exchange Online plan 1 en Business Basic zijn inbegrepen, geeft daarnaast recht op het installeren van Office-applicaties (Outlook, Word, Excel, PowerPoint, Publisher, Access) op de computer van de gebruiker (maximaal 5 computers van 1 gebruiker). Bij dit pakket is ook Microsoft Bookings inbegrepen, het wordt dus mogelijk om klanten zelf (binnen de kaders die je instelt) afspraken in te plannen die gelijk in je agenda komen en eventueel gelijk een Teams-afspraak wordt aangemaakt.

Microsoft 365 Business Premium

Al het bovenstaande is inbegrepen, daarnaast is het mogelijk op afstand beheer over Windows- en Android-apparatuur te voeren, zoals het toepassen van lokaal beleid voor het beveiligen van gegevens op het apparaat. Daarnaast zijn bij Microsoft 365 extra veiligheids- en compliance-opties beschikbaar voor het beheren en beveiligen van informatie binnen Microsoft 365.


Was dit antwoord nuttig?

« Terug